u bent er in enkele eenvoudige stappen
hier een foto
Voor huurders, aanbieders, wijkplaats-beheerders en vrijwilligers zijn er verschillende manieren om gebruik te maken van RuimteVoorDeWijk. U zult echter merken dat de drempels steeds zeer laag zijn.
Als u ruimten wilt huren kiest u uit het aanbod via 'zoek naar ruimte'. Als u eenmaal een ruimte heeft gevonden dan vult u het belangstellingsformulier in. Nadat u akkoord hebt gegeven wordt het formulier naar de aanbieder verstuurd en zal die aanbieder contact met u opnemen om een overeenkomst af te sluiten.

Als u ruimten wilt aanbieden kunt u zich registreren als aanbieder. Het registratiescherm is te bereiken door naar de wijkplaats te gaan waar u gevestigd bent. Van daaruit kiest u voor 'aanmelden' en in het aanmeldscherm kiest u voor 'registreren'. Na het invullen van enkele basisgegevens bent u geregistreerd en kunt u zich via de door uzelf opgegeven inlognaam en password combinatie aanmelden op de wijkplaats. U kunt dan ook direct van de 'basismodules' gebruik maken. Is er voor uw wijk nog geen wijkplaats, dan kunt u zich via de portalpagina registreren. U kunt uw wijk dan als wijkplaats activeren door hem eenvoudigweg uit een lijst te selecteren.

Als u vrijwilliger bij een wijkplaats wilt worden dan volgt u de zelfde registratieprocedures als voor aanbieders. Echter dan kiest u er in het registratiescherm voor dat u vrijwilliger wilt worden en tevens kiest u de aanbieder waarvoor u zich als vrijwilliger (of medewerker) wilt laten registreren. Vanaf dan kunt u zich bij de wijkplaats aanmelden en kan uw aanbieder taken aan u toewijzen (bijvoorbeeld het onderhouden van de webpagina's).

Als u wijkplaatsbeheerder wilt worden, dan kunt u contact opnemen met Vitha via 0183 665 722 of via info@vitha.nl. Van een wijkgebonden wijkplaats kunt u alleen beheerder worden als de aangesloten aanbieders het daar gezamenlijk over eens zijn. Dat geldt uiteraard niet voor private wijkplaatsen.

Uiteraard kan Vitha voor aanbieders en wijkplaatsbeheerders ook trainingen in het gebruik van RuimteVoorDeWijk verzorgen.