een constante stroom van reserveringen
waarvan tachtig procent daadwerklijk overeenkomsten worden!
hier een foto

Dankzij de inzet van burgers open gebleven.

De eerste aanbieder op RuimteVoor-DeWijk was wijkcentrum het klokhuis in Amersfoort. Het klokhuis werd eind 2012 door een burgerinitiatief overgenomen. De gemeente Amersfoort honoreerde het door hen opgestelde plan en gaf de vereniging vijf jaar de tijd om de exploitatie rond te krijgen.

RuimteVoorDeWijk kwam daarbij als geroepen.....
Binnen het bestek van één workshop stonden de ruimten online en konden de bestaande reserveringen ingevoerd worden. Binnen een aantal weken ontstond er een constante stroom van gemiddeld zo'n 6 reserveringen per week via RuimteVoorDeWijk. Ans Mers, directrice van het wijkcentrum, geeft aan dat maar liefst tachtig procent daarvan in een daadwerkelijke huurovereenkomst over gaat. En dat terwijl het nog maar om een Pilot gaat.

De samenwerking tussen wijkcentrum het Klokhuis en Vitha is van doorslaggevend belang geweest voor de verdere ontwikkeling van RuimteVoorDeWijk. Aan de hand van de eerste praktijkervaringen kon in enkele maanden naar een verbeterde versie toegewerkt worden. Dat RuimteVoorDeWijk een volwassen instrument begint te worden is dus mede aan het Klokhuis te danken. Op een zelfde manier hoopt Vitha van andere gebruikers veel feedback te ontvangen zodat RuimteVoorDeWijk het tool voor samenwerken in buurt en wijk zal worden.
Als u uit eerste hand wilt vernemen hoe het gebruik van RuimteVoorDeWijk wordt ervaren dan kunt u contact opnemen met Ans Mers van wijkcentrum het klokhuis op telefoon 033 7430 171